25. Maj 2017

Jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Zapadnoj Srbiji, Osnovna škola “Nikola Tesla” iz Pribojske Banje prigodnim kulturno umjetničkim programom u izvođenju svojih učenika proslavila je Dan škole i svoj 164 rođendan. Govoreći o respektabilnoj historiji škole koja je osnovana daleke 1853. godine u porti manastira Svetog Nikole na Banji, direktor Nikola Tošić je istakao prosvetiteljsku ulogu koju je škola imala u pribojskom kraju u proteklih vijek ipo rada.

Uz tradiciju dugu 164 godine ova škola može se pohvaliti činjenicom da je jedna od retkih obrazovnih ustanova u seoskom područiju koja ima dovoljan broj đaka za rad u punom kapacitetu. Rukovodstvo škole koju pohađaju 84 učenika kroz razne projekte i donacije pribavilo je binu i scenografiju za pozorišnu sekciju, priredbe i manifestacije, renovirala kuhinju i uredila igralište ispred zgrade.
Donacijom porodice Langura u vrednosti od 15.000 evra, adaptirana je fiskulturna sala i nabavljeni su rekviziti za nastavu fizičkog vaspitanja. Donatori, doktor Uroš Langura koji živi i radi u Švajcarskoj i njegov sin Dušan koji uspešno gradi košarkašku karijeru u dalekoj Americi, odlučili su da se na ovaj način oduže rodnom kraju i školi koju su pohađali.

Renovirana fiskulturna sala, foto: www.ppmedia.rs

Na obeležavanju jubileja i svečanom otvaranju fiskulturne sale, đacima i nastavnicima se u sportskim aktivnostima priključio i predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, inače bivši đak škole koji je obećao da će i lokalna samouprava pomoći kako bi učenici i nastavno osoblje imali što bolje uslove za rad.

PP Media

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles