2. Februar 2018

Delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji predvođena predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, a koju čine mr. Enver ef. Omerović i dr. Haris ef. Hadžić, boravi u dvodnevnoj posjeti Muftijstvu beogradsko-novosadskom.

Prvog dana posjete, 01.02.2018. godine, posjetilili su Medžlis IZ-e Novi Sad gdje su obišli centralni, kao i džemate u Velikom Ritu i Adicama. Tom prilikom sa glavnim imamom Fadil ef. Muratijem i imamima razgovarali su o aktivnostima i problemima sa kojima se susreću.

Nakon toga, obišli su Medžlis IZ-e Beočin gdje su razgovarali sa imamom Azmir ef. Džinovićem i rukovodstvom Medžlisa o stanju u ovom džematu i planovima u narednom periodu.

Sutradan, 2. februara, muftija Dudić je posjetio Medžlis IZ-e Subotica gdje je u Muhadžir džamiji održao džumansku hutbu. Prije džume upriličen je sastanak sa predsjednikom Medžlisa Ibazerom Uzeirijem i imamom Abdurrahman ef. Salajem.

Istoga dana predsjednik Mešihata je posjetio Medžlis IZ-e Beograd gdje je obišao nove prostorije mesdžida u kojima je obavljena prva džuma, a predvodio je mr. Enver ef. Omerović. Objekat je stavljen na raspolaganje vjernicima koji žive i rade u Beogradu, a osim mesdžida ima rezidenciju Mešihata, knjižaru, kefeteriju i druge potrebne sadržaje.

Informativna služba

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles