14. Oktobar 2017

 Sa gradonačelnikom Novog Pazara u školi,Foto Gradska uprava Novog Pazara

U Delegaciji privrednika iz Turske koja je sa predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom posetila Srbiju, u Novom Pazaru je boravio i Salih (Hadžifejzović) Akgul, vlasnik poznate istanbulske fabrike bicikala “Salkano” i predsjednik Udruženja “Prijatelji Sandžaka”.

Ovaj prijatelj Srbije, poreklom iz Miloševog Dola kod Prijepolja, donio je rodnom kraju pozdrave, kako je rekao “Sandžaklija sa Bosfora”, ali i vrijedne poklone najmlađim Novopazarcima – osnovcima 200 bicikala, a Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” donaciju istanbulske opštine Fatih od 30.000 evra.

Svake godine Akgul i njegovi “Prijatelji Sandžaka” u Novom Pazaru finaniraju masovni sunet dečaka islamske veroispovesti, koji dobijaju i vredne poklone, kolektivno venčanje, putovanje mladenaca u Tursku i drugo.

– Srećan sam što su odnosi Srbije i Turske dobri i što se stalno poboljšavaju. Mi koji smo poreklom iz ovih krajeva uvek smo prijatelji Srbije iz koje smo se davno odselili. Kad ovde dođemo, mi se osećamo kao u Turskoj, a kad naši prijatelji i kumovi iz Srbije dođu kod nas u Tursku, osećaju se kao kod svoje kuće – poručio je Akgul sa bine u Novom Pazaru, naglasivši da je srećan što stoji pored dva velika, čoveka i dva državnika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana.

Salih Akgul je sa roditeljima u Tursku otišao kao sedamnaestogodišnjak, danas je vlasnik velike kompanije “Salkano”, koja zapošljava više od 200 radnika i godišnje proizvodi 150.000 bicikala i 10.000 motocikala.

Puno pomaže srpskom sportu i sportistima na celom Balkanu, sponzor je mnogih biciklističkih trka i biciklističkih klubova.

POMOĆ SANDžAKU

ŽELjA mi je da nešto izgradim u rodnom kraju i uposlim mlade ljude, nažalost, u mom Miloševom Dolu više nema nikoga, ostalo je još samo nekoliko staraca. Problem su loši putevi i velika udaljenost, zato velike nade polažem u auto-put preko Peštera i u aerodrom Lađevci kod Kraljeva koji će, kako su se dogovorili predsednici Vučić i Erdogan, finansirati i Republika Turska – dodaje Salih (Hadžifejzović) Akgul poznati biznismen i zaljubljenik u svoj rodni kraj.

(Novosti)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles