23. August 2017

Iz suradnje koja je proistekla potpisivanjem Sporazuma o akademskoj suradnji između Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru i Visoke škole za turizam i menadžment Konjic iz 2014.g, danas, 22.08.2017.godine, potpisan je Sporazum o pridruživanju ove dvije visokoškolske obrazovne institucije. Odredbama sporazuma, predviđeno je da će studenti VSTIM Konjic moći da nastave svoje studije na IUNP-u.

Sporazum će također doprineti zajedničkom radu na edukaciji, unaprijeđenju znanja i stručnosti, poticanju i jačanju suradnje visokog obrazovanja,obostranoj razmjeni informacija naučnog i istraživačkog rada, poticanju institucionalne razmjene i suradnje nastavnog osoblja i studenata kroz pozivanje na sudjelovanje u raznim nastavnim i istraživačkim aktivnostima te profesionalnom razvoju što će pak doprinijeti razvoju visokog obrazovanja u regiji.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles