9. Oktobar 2017
Nakon tragičnog ubistva mladića iz Tutina, Fahrudina Skarepa, rijetko ko u Sandžaku može osjećati mir i spokoj u svojoj duši. Prekinut je na svirep način život jednog mladog čovjeka od strane pripadnika MUP-a Srbije, policajca koji je trebalo da ga štiti a ne da mu oduzme život. Nema čovjeka u Sandžaku koji se ne saosjeća sa bolom kroz koji prolazi njegova porodica i teško je naći riječi utjehe koje bi im uputili.

Gubitak ovog mladog Sandžaklije je otvorilo Pandorinu kutiju hala i licemjerstva u kojem živimo.  A možda i dao odgovore zašto se nama Bošnjacima zadnjih 100 godina ponavljaju ovakve tragedije.  A odgovor bi bio čisto licemjerstvo i neiskrenost protkana  krimino-političkim interesima.

Narodni poslanik Enis Imamovic je u Skupštini Srbije održao govor trazeći pravdu  i izvinjenje od ministra policije Stefanovića povodom ovog ubistva. Sve bi to bilo jako dobro da nije licemjerno i da je poslanik Imamovic svoj govor čuo i poduzeo shodno tome određene korake. Kao, na primjer , izišao sa svojim narodom na protest koji je održan i time dao snagu ovom napaćenom narodu. Ali ne, on to nije uradio , kao ni njegov predsjednik stranke Sulejman Ugljanin, kao ni predsjednik općine  Tutin Kučevic kao nijedan kolega njegove političke stranke. Zasto? Zato što je opće poznato da je SDA vlast u Tutinu u koruptivnim vezama sa policijom.
Zato što se politika SDA u posljednjih 20 godina zasniva na čistom licemjerstvu, neiskrenosti i krimino-političkim interesima?

Zato što njihov politički predsjednik Sulejman Ugljanin dok je na vlasti i dok je njemu lično dobro, govori da Bošnjaci uživaju sva prava, a kada  izgubi vlast vidi da nama Bošnjacima nije nimalo dobro. A Bošnjaci u toj istoj općini Tutinu u kojem je ubijen mladić, gdje je na vlasti SDA zadnjih 20 godina, nemaju redovno ni vodu, ni struju a o fabrikama i životnom standardu da i ne govorimo. Zato što su u Tutinu, Novom Pazaru, Sjenici, Priboju, Prijepolju u koaliciji sa vladajućom strankom SNS-om koju tako žustro napadaju, a da napomenem, da su u prošlom sazivu sa SNS-om činili vlast i na republičkom nivou, pa zašto bi se sada zamjerali na lokalu sa njima pa i to da izgube?

Da li treba da se desi ubistvo da bi mi čuli poslanike SDA u Skupštini Srbije?

Da li oni treba da nas brane samo kada neko izgubi život?Zar oni nisu u Beogradu da se bore za naš sigurniji i ljepsi život?

Trazeći od Vlade puteve, autoputeve, aerodrom, manje poreze, slobodno obrazovanje, fabrike. Ne, njihov glas se ne čuje. Hvale se prijateljstvom sa turskim vladama svih ovih godina. A da li su ih ubijedili da otvore  makar jednu fabriku za 20 godina svog postojanja u Sandžaku. Ne, ni za to nisu imali kapaciteta, jer su općine opljackali, a narod ostavili bez puteva i potrebne infrastrukture na rubu siromaštva. A pošto profit u ekonomiji nema ni oca ni majku, turske fabrike su nikle po cijeloj Srbiji, ali ne i po Sandžaku.

Licemjerstvu nikad kraja pa i kada je  u pitanju i najbolnija tema za Bošnjake – zločinac Ratko Mladić.
Opet isto licemjerstvo Sulejmana Ugljanina. Sve što govori na ovu temu možda bi i imalo smisla da njegov strateški partner u Sandžaku nije potpredsjednik Vlade Rasim Ljaić koji je najzaslužniji za povraćaj Ratka Mladića u Srbiju i zaštitu svih onih zlikovaca koji su ubijali nedužne ljude po Bosni. Pa ako je iskren, njegova priča treba da bude upućena upravo njegovom strateškom partneru. Ovdje se postavlja pitanje: U čemu je onda strateška suradnja SDA i SDP-a, ako nije upravo ova?
 
Razlika od perioda osnivanja SDA  i danas je ta što narod danas koristi društvene mreže, postoje video zapisi, koji svjedoče o svemu ovome što se govori u ovom tekstu i teško ga je sada prevariti. Nadam se da će zbog toga na narednim izborima narod kazniti SDA za svo njihovo licemjerstvo i uništenu budućnost mnogih generacija.
 
 
Autor: Ismet Čarovac

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles