2. Novembar 2011
Sjeverni Sandžak – Ismet Dahić, nekadašnji šef sarajevske policije i bivši ministar MUP Kantona Sarajevo, smatra da je moguće kako su Mevlida Jašarevića zavrbovale policijske agencije u Srbiji i poslale ga u Sarajevo, gdje je izvršio napad na zgradu Ambasade SAD.

“Iznenađujuće je da osoba s takvim dosijeom može da se kreće i prelazi iz jedne zemlje u drugu, a da toga nema u policijskim evidencijama, odnosno da se ne vrši njegovo praćenje”, kazao je Dahić.
On navodi da je Mevlid Jašarević izvršio kriminalne radnje u Austriji i da je u Novom Pazaru “nožem pokušao da rješava probleme sa diplomatama”.
“Jašarević je osoba koja je možda zavrbovana od strane nekih policijskih agencija, od nekih drugih zemalja. Moguće da je i od strane Srbije pripremljen za izvršenje ovakih radnji i upućen u BiH. Činjenica je da je on državljanin Republike Srbije”, kazao je Dahić.
On je dodao i da Jašarveić nije bio pod kontrolom policijskih organa.
“Zašto nije bio pod kontrolom policijskih organa odgovor trebaju dati policijske strukture Srbije i BiH”, smatra Dahić.
Izvor: Sandžak-x.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles