7. Mart 2018

unnamed

4. septembra 2015. godine je Islamska zajednica organizirala dženazu u odsustvu šehidima Hadžeta, među kojima je Aćif efendija Hadžiahmetović. 

Potomci mučki ubijene elite, te nekoliko stotina vjernika sa suzama u očima, predvođena je predstavnicima Mešihata na čelu sa predsjednikom muftijom Mevlud ef. Dudićem i muftijom sandžačkim Muamer ef. Zukorlićem. Dženazu namaz za duše šehida predvodio je predsjednik Mešihata Mevlud ef. Dudić.

“Predstavnici jedne države prije 70 godina ubijali su nevine ljude zato što pripadaju jednom narodu i zato što politički i ideološki nisu bili podobni tadašnjem režimu. Predstavnici ove države se jasno moraju ograditi od ovog zločina, ” kazao je tada Muftija Zukorlić.

Dvije godine kasnije, tokom izgradnja nove zgrade Hitne pomoći u Novom Pazaru, pronađeni su posmrtni ostaci nekoliko osoba. Pretpostavlja se da je riječ o posmrtnim ostacima strijeljanih na Hadžetu.

Predstavnici vlasti su kosti spakovali u paketima i danas se više o tome ništa ne zna. Koalicija SDP-SDA ne preduzima ništa po tom pitanju.

Predstavnici koalicije SDP-SDA se skoro nikada ne pojavljuju na komemorativnim šetnjama za Hadžet, Štrpce i Sjeverin, niti su ikada Ljajić i Ugljanin klanjali dženazu u Srebrenici. Sandžačka historija nikada neće zaboraviti kada je srpska žandarmerija, uz blagoslov dva bošnjačka ministra zauzela vakufsku parcelu na Hadžetu, u Ramazanu – kada su Ljajićevi i Ugljaninovi aktivisti služili žandarme i bodrili ih da pobiju Zukorlićeve džematlije.

Ovako je koalicija SDP-SDA gazila na čast šehida Hadžeta

Predstavnici koalicije SDP-SDA putem svojih medija reklamiraju izjavu Muftije Zukorlića iz Beograda, kako se on navodno odriče Aćif efendije. Izuzimajući iz konteksta njegovu rečenicu kada kaže da je ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin postavio ploču, a ne on. Zato ako je jedan službenik države to učinio, nema pravo niko da ga proziva za njegov stav.

Evo šta kaže lideri SDP-SDA koalicije o Aćif efendiji:

 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles