Login form protected by Login LockDown.


8. April 2017

Pripremna nastava za učenike osmih razreda osnovnih škola počela je sa pripremnim testom iz matematike, nastavlja se sutra sa predmetom iz maternjeg jezika, a potom će uslijediti kombinirani test sa pitanjima iz historije, geografije, biologije, fizike i hemije.

Završni ispit za male maturante zakazan je za 14.15. i 16. juni. Prvog dana radit će se test im maternjeg jezika, drugog test iz matematike, dok je za treći dan zakazan kombinirani test.

Osmaci završili probni test prijemnog ispita za upis u srednju školu iz matematike. Prema riječima direktora OŠ “Bratstvo” ovo je dobar način da se učenici na vrijeme upoznaju o težini i načinu rada prijemnog ispita.

Rangiranje učenika prilikom upisa u srednju školu vrši se na osnovu bodova ostvarenih uspjehom tijekom školovanja, a što je maksimalno 70 i bodova stečenih prilikom polaganja završnog testa koji  maksimalno iznosi 30. Za upis u specijalizizirane srednje škole prilikom rangiranja uzimaju se i bodovi koje su učenici stekli učestvovanjem i osvajanjem nagrada na nekom od takmičenja na državnom ili međunarodnom nivou.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles