6. Septembar 2017

Novi nameti na građane. Istina, možda i najmanji od svih i na godišnjem nivou. Za bolji i ljepši život. Tako kažu nadležni.

Od Eko takse za, kako kažu nadležni, unapređenje i zaštitu životne sredine, sredstva koja građani uplate bit će upotrijebljena za stvaranje ljepšeg i humanijeg životnog okruženja.

Visina po osnovu korištenja nepokretnosti utvrđuje se mjesečno prema površini:

Za stambeni prostor 0,70 dinara po metru kvadratnom
Za poslovni prostor površine od sto kvadratnih metara 2,50 dinara po metru kvadratnom Od 101-500 m2 2,00 dinara po m2 Od 501-2.000 m2 1,50 dinara po m2
Za zemljište za obavljanje redovne djelatnosti 0,30 dinara po m2

Grad Novi Pazar ima zakonske obaveze poput praćenja stanja životne sredine, zagađenosti zraka, zemljišta i buke. Tako će se znatan dio prikupljenih sredstava trošiti i na ove aktivnosti.

Iz Odjeljenja za zaštitu živtone sredine poručuju da razloga za zabrinutost zbog eventualnog nenamjenskog trošenja iznosa od ove takse nema. Sredstva i njihova raspodjela javna su s planom istaknutim na stranici Grada Novog Pazara.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles