9. Oktobar 2017

Slikovni rezultat za bez struje još 1.000 potrošača na Goliji

Iako se otopio sneg koji je padao juče u zapadnoj Srbiji, i dalje ima problema u snabdevanju strujom zbog pokidane niskonaponske mreže u okolini Ivanjice, Nove Varoši, Sjenice. U selima Nove Varoši – Štitkovo i Tisovica, očekuje se da se snabdevanje normalizuje tokom večeri. U Sjeničkom kraju zbog teško pristupačnog terena rad na normalizaciji biće nastavljen sutra. Najviše problema je na Goliji, gde će noć bez struje provesti 1.000 potrošača.

“Danas je otišao, okopnio sneg, kiša ga oterala, tako da sada valjda neće imati nade mnogo da skoro dođe. Do Nove godine nije ni potreba”, kaže Đorđe Vukašinović iz sela Gleđica.

“Padao do podne sneg, ma nije prestajao. Popodne padala kiša. Ceo dan ja muzem krave ručno, nije imalo struje, zamrzivač isto, otopio se već”, objašnjava Višnja Baković iz sela Gleđice.

Do nekih sela tek sada se može stići.

“Roditelji su mi gore u selu pa nemaju već dva dana struje, teško je, baš je teško”, ističe Vidosav Kolaković iz sela Bratljevo.

Zbog kvarova na tri dalekovoda i više od 40 trafostanica na Goliji problemi su već dva dana. Ovu noć bez struje provešće 1.000 potrošača. Monteri neumorni, ali problemi nisu otklonjeni.

Svoju promenljivu ćud još jednom pokazala je Golija ove godine. Neočekivani sneg ponovo je naneo štete poljoprivrednicima i raštrkana staračka domaćinstva nakratko odsekao od sveta.

(rts)

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles