12. Juni 2017

Na kalendaru  ‘paravjerske tvorevine’ na čijem se čelu nalazi Sead Nasufović, za mjesec juni nalazi se fotografija sa šijskim šehadetom: “Svjedočim da nema boga osim Allaha i da je Muhamed  Allahov poslanik i da je Alija njegov opunomoćenik”.

Šije vjeruju da je Alija, r.a., imao posebnu duhovnu funkciju sličnu poslaničkoj funkiciji i da je on jedini legitimni duhovni nasljednik Allahovog Poslanika, s.a.v.s., te da su ashabi, nakon smrti Muhammeda, s.a.v.s., uzurpirali Alijino pravo i na prevaru preuzeli vlast, odnosno vođstvo svih muslimana, koje pripada Aliji, r.a., i njegovim potomcima. Zbog toga šije mrze sunije i smatraju ih nevjernicima, jer negiraju njihov imamet.

Šiijsko učenje o imametu je u potpunoj koliziji sa učenjem ehli sunneta vel džemata, a samim tim i u koliziji sa hanefijskim mezhebom koji slijede muslimani Bosne i Hercegovine, i kao takvo je nedopustivo.

Islamska zajednica u BiH ne priznaje  ‘paravjersku tvorevinu’

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles