11. Maj 2017

Pedesetak prvačića slabijeg materijalnog stanja iz Nove Varoši letovaće deset dana o trošku Opštine na crnogorskom primorju. Lokalna samouprava će za ovu namenu izdvojiti million dinara iz budžeta.

Prvačići će letovati u Herceg Novom u period od 28. juna do 7. jula, a prema rečima zaposlenih u Centru za socijalni rad u Novoj Varoši koji je zadužen za realizaciju projekta, biće smešteni u novom i modernom hotelskom objektu na samoj obali mora.

– Pravo na besplatan boravak na moru imaju deca samohranih roditelja, mališani iz porodica koje se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad, kao i onih materijalno ugroženih čiji mališani do sada nisu bili na moru. Ukoliko ostane slobodnih mesta, priliku da uživaju u Herceg Novom imaće i deca čiji su jedan ili oba roditelja zaposleni, ali uz novčanu doplatu – kaže direktorka Centra za socijalni rad Jelena Leković.

Zahvaljujući projektu koji je pokrenut pre četiri godine, na crnogorskom primorju je do sada letovalo više od 200 osnovaca iz svih škola na teritoriji opštine. U lokalnoj samoupravi kažu da će ovaj program biti nastavljen i u budućnosti jer je to jedan od načina pomoći porodicama slabijeg imovinskog stanja.

– Ovog leta o mališanima će u Herceg Novom brinuti četiri učiteljice i predstavnici Centra, a sa njima će put crnogorskog primorja krenuti i profesor fizičke kulture koji ima licencu za obuku u plivanju – kaže direktorka Centra Jelena Leković.

(Blic)

 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles