13. August 2017

Image result for mladi novi pazar

piše: dr. Jahja Fehratović

Na preko deset sjednica Skupštine grada Novog Pazara, tražili smo da se zabrani rad kockarnica i lokala gdje se obavljaju sumnjive, protivzakonite i nemoralne radnje, naročito u blizini škola i vjerskih objekata, kao i da se hitno izgradi nekoliko parking garaža i obezbjedi veći broj parking mjesta u Novome Pazaru. Na žalost, lokalna vlast i skupštinska većina SDP-SDA se svaki put oglušavala i odbijala da na dnevi red sjednice Skupštine grada stavi ove naše prijedloge, iako od građana i investitora uzimaju enormne novce za nepostojeća parking mjesta. Alarm ranjavanja građana za Ramazanski bajram oko parking mjesta, također nisu ozbiljno shvatili. 

E sada sva ta obijest, nerad i nebriga za bezbjednost građana dolazi na naplatu. Sinoć su stradala dva mladića u ovome gradu, koliko još građana treba da strada da bi lokalne vlasti i nadležne republičke institucije počele da rade svoj posao i osiguraju bezbjednost svim građanima? Naša omladina u “evropskom Novom Pazaru” ili odlazi na Zapad ili gine na ulicama – to je realnost ove pogubne koalicije i lokalne vlasti SDP-SDA. 

Mi neodgajamo djecu ni za jeftinu radnu snagu na Zapadu ni za bizarne pogibije u svome rodnome gradu. Naša djeca i omladina su naše najveće bogatstvo, to je navrjednija i najsposobnija omladina na Balkanu, ali moramo joj obezbjediti minimum uvjeta za normalan život i razvoj. 

Ova vlast nije sposobna to da uradi, ova vlast uništava omladinu ovog grada, ne obezbjeđuje im radna mjesta, istjerava ih iz sportskih klubova (prije svega FK Novi Pazar), nudi im jeftine i bizarne zabave u vidu populističkih koncerata, nemorala, alkohola i drugih pošasti. 

Omladino moga grada, šeher Novog Pazara, uzmite stvar u svoje ruke. Ne dozvolite da Vam unište budućnost, Vaš život je skupocjeniji od bilo čega na svijetu! Borite se za njega, borite se protiv onih koji ne misle dobro ni Vama ni Vašim porodicama. Mijenjajte svoju sredinu, mijenjajte ovu pogubnu vlast koja Vam iz dana u dan svojim ne činjenjem umanjuje kapacitet kiseonika u ovome gradu. Vaša pluća su zdrava, ne dozvolite da ih zatruju!

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles