20. Juni 2017

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru danas, 19.06.2017. g., održana je promocija monografije „Denacionalizacija“ autorice doc. dr. Dragane Ranđelović. Na promociji su govorili asistent na Departmanu pravnih nauka, msc Dženis Bajramović, rukovodilac Departmana za pravne nauke prof. dr. Aleksandar Ivanović i sama autorica doc. dr. Dragana Ranđelović.

Na promociji je istaknuto da je proces denacionalizacije nedovoljno naučno tretiran, a itekako je aktuelan, te da proces vraćanja imovine zaslužuje ozbiljno naučno istraživanje kao što je i urađeno u monografiji. Također je istaknuto da je tema jako interesantna i široj javnosti, te da se autorica u radu bavila pojašnjenjima samog procesa vraćanja imovine i praksom sudova u tim slučajevima.

Na kraju doc. dr. Dragana Ranđelović se zahvalila na podršci koja joj je pružena tokom pisanja rada i naglasila da su studenti glavna motivacija za pisanje monografije.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles