29. Decembar 2017

Grad Novi Pazar je 1. decembra ove godine otpočeo realizaciju projekta Novi Pazar- Novi poslovi koji finasiraju Njemačka razvojna agencija GIZ i Stalna konferencija gradova i općina.

„Novi Pazar – Novi Poslovi je projekat definisan sa ciljem da pruži mogućnost radnog angažovanja slabo zapošljivim kategorijama stanovništva, daje mogućnost samozapošljavanja ili zapošljavanja kod već afirmisanog poslodavca a izuzetno važna komponenta je uspostavljanje socijalnog preduzetništva“, kazao je član Gradskog vijeća Fevzija Murić.

Partneri u ovom projektu su: Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju IDC iz Beograda, Regionalna Razvojna Agencija Sandžaka “SEDA” iz Novog Pazara kao i nacionalna služba za zapošljavanje.

Projekat će trajati 13 mjeseci. Svi zainteresovani mogu otići u Regionalnoj Agenciji SEDA kako bi se informisali i preuzeli konkursnu dokumentaciju. Javni pozivi će biti pušteni od sutra. Biće dostupni na sajtovima, kako grada tako i Regionalne Agencije “SEDA”

 

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles