24. Januar 2018

U subotu, 20.januara 2018.godine, u organizaciji Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) i Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) u BiH održana je edukativna radionica na temu: „U korak s vremenom – upravljanje projektima i fondovima (drugi dio)“.

Predavači su bili Dr. Mersada Nuruddina Agović i Naida Spahić Kajović, a učešće je uzela i Almedina Zukorlić. Na predavanju je bilo govora o značaju izrade prijedloga projekata, potrebi svsishodnosti projektih ideja i uzročno-posljedičnoj vezi kod pojave problema pri realizaciji projekata. Razmatrane su faze od potrebe rješavanja problema, preko kvalitetne ideje do planiranja projekta, zatim, troškovi vođenja projekta, projektna statistika i grafičko prikazivanje aktivnosti. 

Dr. Agović je istakla potrebu pravilne podjele zadaća kod vođenja projekata, opću potrebu poticanja pozitivnih promjena u društvu, kao i ocjenu učinkovitosti tih promjena. Predstavila je nekoliko primjera uspješne komunikacije od ideje do ostvarivanja željenog cilja. 

Naida Spahić Kajović i Almedina Zukorlić govorile su o primjerima aktivnosti na ovu temu s kojima su se susretale i prijedlozima za dalje napredovanje projektnih programa, te dobrih i korisnih projekata od njihove ideje do realizacije. Svi su učesnici edukativne radionice korisnim prijedlozima dali lijep doprinos njenom radu. 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles