13. Septembar 2017

Državno vijeće tužilaca (DVT) poništilo je konkurse za izbor po jednog zamjenika javnih tužilaca u Višem i Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru i ta odluka, bez obrazloženja, je objavljena u Službenom glasniku.

Kako podsjeća radio Sto plus, da je DVT konkurs za izbor zamjenika u Višem javnom tužilaštvu u ovom gradu raspisalo s obzirom da to tužilaštvo trenutno ima samo dva zamenika tužioca, pošto su krajem prošle godine u penziju otišli Miloš Miljković i Slavica Jovanović.

Prema saznanjima radija Sto plus, na konkurs se prijavilo šest kandidata – zamenici tužioca u Osnovnom tužilaštvu Jovan Milanović i Relja Petrović, tužilački pomoćnik u tom tužilaštvu Samir Bakić, sekretar Višeg tužilaštva Adnan Baćićanin, sudijski pomoćnik u novopazarskom Osnovnom sudu Zuhra Ramović i sudija Prekršajnog suda u ovom gradu Milan Radomirović.

Za zamjenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu prijavilo se devet kandidata, od kojih njih troje nije položilo ispit i prošlo prvi krug.

Na kraju postupka ocjenjivanja jedino je sekretar Višeg javnog tužilaštva Adnan Baćićanin imao maksimalnu ocenu (8), dok su polaznici Pravosudne akademije Aladin Madžović sa 7,7 i Aleksandar Milić sa 7,3 bili iza njega.

Zbir ukupnih ocjena zamjenika Gradskog pravobranioca Novog Pazara Samira Dražanina bio je sedam, a njegovog kolege Predraga Živkovića 5,7. Tu zbirnu ocjenu imao je i načelnik Gradske uprave Novog Pazara Almir Leković.

Viši javni tužilac u Novom Pazaru je Milena Mrvić, dok su njeni zamjenici Edis Arifović, Radisav Filimonović i Nurija Rožajac, koji je upućen u Osnovno tužilaštvo kao ispomoć.

Osnovni javni tužilac u ovom gradu je Nermin Koškovac, a njegovi zamjenici su Jovan Milanović, Fatima Dacić, Hazbija Alibašić, Mira Puzović, Relja Petrović i Radanko Lojanica.

Lojanicu je Specijalni sud krajem juna osudio na 10 mjeseci zatvora i zabranio mu rad u pravosudnim organima u trajanju od dvije godine zbog zloupotrebe položaja.

 izovr: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles