24. Oktobar 2017

Krivično vijeće Višeg suda u Bijelom Polju kojim je predsjedavala sudija Vanja Rakonjac osudila je na četiri godine zatvora Beranca Adnana Šuntića (25), zbog krivičnog djela razbojništvo.

Optužnicom višeg državnog tužioca Hasana Lukača Šuntiću se stavljalo na teret da je 18 januara 2012. godine, u Brežicama, Republika Slovenija, opljačkao zlatarsku radnju „Aurum” vlasništvo Milene Hercigonje, po prethodnom dogovoru, zajedno sa sada pokojnim Veliborom Lutovcem iz Bijelog Polja.

Njih dvojica su ušli u zlataru u kojoj je radila vlasnica, a jedan od njih rukom ju je udario u predjelu glave, uhvatio za ruke i selotejp trakom vezao iza leđa, gurajući joj glavu prema patosu. Drugi je iz trezora kojeg je oštećena prethodno otvorila radi izlaganja nakita za prodaju, oduzeo zlatni nakit, nakon čega su je na silu ugurali toalet, prekrili joj usta peškirom pričvršćujući ga selotejp trakom, a zatim su sa nakitom vrijednim 54.980 eura izašli iz zlatare i pobjegli u nepoznatom pravcu.

Slovenija je ovaj predmet ustupila pravosudnim organima Crne Gore, pred kojima je Šuntić negirao krivicu, ali ga je odao DNK koji je ostavio na traci, koja je korišćena prilikom pljačke.

Šuntić je došao u žižu interesovanja javnosti u regionu kada je, poslije pljačke u Sloveniji, sa pokojnim Lutovcem i sada takođe pokojnim Darinkom Vušurovićem iz Beranama, pokušao da 14. decembra 2012. godine opljačka zlataru u Vlasotincu.

Poslije pljačke i zlostavljanja radnice zlatare koja je uspjela da alarmira gazdu, sva trojica su pobjegli ali su naletjeli na policajca Miroslava Stamenkovića (27). U razmjeni vatre Stamenković je ubijen, ali je prije toga uspio da ubije Lutovca i Vušurovića, dok je Šuntić pobjegao. Ubrzo je uhapšen, a na suđenju je utvrđeno da nije pucao na stradalog policajca.

Zbog počinjenog krivičnog djela razbojništva osuđen je na pet godina zatvora. Crnoj Gori je izručen 2014. godine na izdržavanje preostalog dijela kazne.

(Novosti)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles