O aferi ispumpavanja budžeta i u Skupštini Srbije (Video)

5

Novi Pazar – U danu za postavljanje poslaničkih pitanja narodni poslanik SDA Sandžaka i predsjednik Izvršnog odbora Stranke Enis Imamović uputio je poslaničko pitanje u vezi kriminalne privatizacije Regionalne televizije.

Poslaničko pitanje narodnog poslanika Enisa Imamovića prenosimo u cjelosti:

 “Uvažena predsjednice,

Svoje današnje pitanje upućujem Ministru kuture, s’ obzirom da će danas biti tu sa nama vjerujem da mu neće biti problem da nam konačno odgovori na pitanja u vezi kriminalne privatizacije Regionalne televizije Novi Pazar.

Zbog ozbiljnosti ovih pitanja tražim da se izjasne i Premijer, ministar pravde i policije.

O tome kako se krade novac građana Novog Pazara preko ove televizije smo govorili nekoliko puta do sada.

S’ obzirom da do danas nije urađeno ništa po tom pitanju i da je kriminalna privatizacija nesmetano sprovedena do kraja dokazana je nedvosmislena umiješanost najviših državnih funkcionera ministra trgovine i telekomunikacija, kao i gradonačelnika, njegovih zamjenika, direktora ovog bivšeg javnog preduzeca i novopazarske filijale zavoda za zapošljavanje.

Sve su to navodno članovi nekog fantomskog konzorcijuma koji su navodno kupili ovu televiziju.

A kako je to vladajuća režimska stranka sama sebi prodala tu televiziju?

Vlada i Ministarstvo kulture su najprije ignorisale odluku BNV-a kojom je ova televizija proglašena od posebnog značaja za Bošnjake, zatim su ignorisali zahtjeve da se ona zbog toga izuzme iz procesa privatizacije.

Mimo svega toga oglašena je Prodaja ove televizije za cijenu od 460 hiljada evra.

U tu cijenu je uračunat i socijalni program, tačnije otpremnine za višak zaposlenih radnika koje je trebalo da plati kupac te televizije.

Nakon utvrđivanja ukupne cijene, a prije prodaje regionalne televizije, koalicija u Novom Pazaru donijela je odluku o otpuštanju 51 jednog radnika regionalne televizije, kojima će otpremnine biti isplaćene iz budžeta Novog Pazara, dakle ono što je bila obaveza kupca.

Neposredno prije prodaje rebalansom gradskog budžeta na račun ove televizije pored 68 miliona dinara uplaćeno je i dodatnih 16 miliona dinara.

Regionalna televizija je potom prodata za 90.000 eura, što je 5 puta manje od oglašene cijene.

Zatim, stranke vladajućeg režima, donose odluku da se ovoj privatizovanoj televiziji, svakog mjeseca isplaćuje iznos od 37.400 eura novca građana Novog Pazara, iz budžeta Grada.

Napominjem da se koalicija ugovorom obavezala da se taj novac isplaćuje u naredne 3 godine.

Znači, svakog mjeseca 37.400 eura i tako 36 mjeseci.

Na ovaj način, oni navodni kupci će povratiti njihov navodno uloženi novac za manje od tri mjeseca, a ostatak novca u svoje privatne džepove ili partijsku kasu.

Ovo je vrhunski primjer organizovanog kriminala i zbog toga tražim i od Tužilaštva za organizovani kriminal da se izjasni o ovom slučaju.

Ovdje se ne završavaju slučajevi krađe novca građana Novog Pazara,

Naime, vaša koalicija u Novom Pazaru je na namještenom konkursu dodijelila 36.200 eura, nekakvoj fantomskoj organizaciji pod imenom Kulturno-prosvjetna zajednica “Novi Pazar” i to za navodne projekte na polju sporta i socijalnih davanja.

Međutim ovdje se radi o potpuno anonimnoj organizaciji, kako u oblasti kulture tako i sporta i socijalnih davanja.

Uostalom, šifra pod kojom je registrovana u APR-u (9499) – ne dozvoljava da se bavi tim oblastima.

Na čelu ovog udruženja nalazi se jedan član stranke Rasima Ljajića, njegovo ime neću spominjati jer je on očigledno zloupotrebljen za ove malverzacije.

Zbog svega ovoga, po ko zna koji put tražim od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da sprovede upravni nadzor nad radom gradske uprave, posebno o tome kako se troši novac građana Novog Pazara i da konačno odgovori koji je tačan iznos duga koji je ova koalicija napravila u gradu Novom Pazaru, u suprotnom odgovornom za ovakvo stanje smatraće se Vlada i ovo Ministarstvo jer su dozvolili ovakvo plansko uništavanje grada.”

 

(Sda.rs)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

5 KOMENTARI

  1. Koliko li je SDA “ispumpo”para iz budzeta do 2008 godine,to zaboravio da kaze.Ovim iz SDP-a tek sledi proracun jos se nezna jer trenutno jos “ispumpavaju”.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.