10. August 2017

Sportsko- rekreativni centar je mesto koje najviše posećuju građani Novog Pazara svih uzrasta. Međutim, ovo omiljeno mesto svih Novopazaraca pre nekoliko dana narušile su nepoznate osobe. Oštećene je nekoliko sprava za igru i rekreaciju, a i klupe u obnovljenom “Parku demokratije”, koji je donacija Turke razvojne agencije TIKA.

Petnaest dana prošlo, uključujući da je u tom periodu bilo i vrijeme godišnjih odmora, a već novo rukovodstvo Rekreacionog, dvorane Vuk Karadžić  i Atletskog stadiona uveliko djeluje. Prvi izazov popravka sprava teretane na otvorenom, koje su huligani čupali i uništavali kao da su od kartona.

Dok najavljuje i novine, samo što je druga sprava popravljena prije dvije noći treća uništena

Istovremeno, direktora Pljakića i njegov tim očekuje veliki posao jer, kako kaže, nedostaje ljudstva. Trenutno na raspolaganju svi radnici Pendika. Potrudit će se odraditi sve u vlastitoj režiji kako ne bi, između ostalog, plaćali firme koje se bave ugradnjom zalivnih sistema što itekako košta. Primjetno da je uništen i sav korov.

Imaju i prvi prijedlog rješenja za nesavjesno ponašanje vlasnika pasa bez brnjica, kao i nedozvoljenu vožnju motorima.

Da podsjetimo, tokom posljednje Skupštine Rekreacioni centar, Sportska dvorana „Vuk Karadžić“ i Atletski stadion pripojeni sportsko-sajamskoj ustanovi „Pendik“. Da bi počeli djelovati trebalo je proći osam dana od objave u Službenom glasniku. Sad je cilj sačuvati i unaprijediti blagodati koje Novi Pazar ima, a mnogi priželjkuju.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles