6. Septembar 2017

I pored visokih tropskih temeperatura , koje su zabilježene ovog ljeta vodosnabdijevanje u Novom Pazaru je bilo relativno uredno. Potrošače vode od sljedećeg mjeseca očekuju novine, jer će stupiti na snagu novi cjenovnik JKP „ Vodovod i kanalizacija“, kada će kubik vode biti skuplji za 5 %.

Na računu za sljedeći mjesec, građani Novog Pazara dobiće objašnjenje o poskupljenju vode, kao i za ostale promjene u cjenovniku JKP “Vodovod i kanalizaciju”.

„ Osim povećanja od 5 %, građani će plaćati i fiksnu nadoknadu od 99 dinara za održavanje priključka i vodomjera , što je na nivou svakog mjeseca bez obzira kolika je potrošnja količine vode.  Uvedeni su i indeksi za utrošenu električnu energiju, koja se troši prilikom dopremanja vode po visinskim zonama. Indeks za drugu visinsku zonu je 1,1, za treću, 1,15 i 1,20 za četvrtu“, kaže Brničanin

Kubik vode sada košta oko 62 dinara za domaćinstva. 

(rtvnp)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles