23. Decembar 2017

Danas je održana izborna skupština BDZ Sandžaka na kojoj je apsolutnom većinom glasova 578 prisutnih delegata podržan prijedlog o preimenovanju stranke i izboru novog predsjednika.

Nakon godina uspješnog djelovanja na prostorima Srbije i Crne Gore, BDZ Sandžaka odlazi u historiju, upamćena kao politička partija sa novom političkom kulturom. Nasljeđuje je Stranka pravde i pomirenja, na čelu sa akademikom dr. Muamerom Zukorlićem, kao predsjednikom.

Na izbornoj skupštini izabrano je pet potpredsjednika, od kojih po jedan iz srpskog i albanskog naroda.

Izabrani potredsjednici su: dr. Jahja Fehratović, prof. dr. Nenad Prokić, Samir Tandir, dr. Misala Pramenković i Kujtim Sadriju.

Prof. dr. Nenad Prokić obratio se prisutnima. On je istakao da u Srbiji ima dosta upražnjenih mjesta za novu politiku i za nove promjene.

“Lider nam je dobar, mnogi u Srbiji imaju različito mišljenje o njemu, ali ga niko ne potcjenjuje. To je jako mudro od mnjenja Srbije. Branit ćemo svačije kao da je naše, takva treba da bude politika”, istakao je Prokić.

Kujtim Sadriju u obraćanju pristunima ističe da je put koji ih vodi podjela na dobro i na zlo.

“Mi ne dijelimo ljude na vjeru, naciju, rasu. Mi ih dijelimo na dobre i na loše ljude. Spremni smo da pružimo ruku pomirenja svima, jer samo je to pravi put ka Evropi”, navodi Sadriju.

Izabrani članovi Glavnog odbora, kao i Generalni sekretar stranke dr. Ferid Bulić, predsjednik Političkog savjeta dr. Admir Muratović, predsjednik Nadzornog odbora Edin Zećirović, predsjednik Suda časti dr. Enver Gicić, predsjednik Statutarne komisije Sabahudin Hajdarević, te član Predsjedništva za dijasporu Ljutvija Balkan.

SANA – H.Škrijelj

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles