6. Decembar 2017

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i predstavnici lokalne samouprave Novog Pazara danas su dodjelili udžbenike na bosanksom jeziku učenicima Medicinske škole i Ugostiteljske škole.

 

Planira se podjela udžbenika na bosanskom jeziku i ostalim srednjim školama u Sandžaku do kraja nedjelje, saopštio je BNV.

BNV je za učenike obezbijedilo udžbenike matematike sa zbirkom zadataka i čitanke, kao i udžbenike iz grupe nacionalnih predmeta historije, likovne i muzičke kulture.

Projektom je obuhvaćeno 1.091 učenik prvog razreda srednje škole u Sandžaku.

Dodaje se i da se projkta odnosi i na 300 učenika viših razreda srednjih škola u Tutinu i Sjenici koji takodje pohadjaju nastavu na bosanskom jeziku.

Predsjednik BNV Sulejman Ugljanin naglasio je značaj učenja na maternjem jeziku, navodi se u saopštenju.

“Imate pravo da učite i da se obrazujete na svom jeziku, i to pravo vam niko ne može uzeti, imate pravo da budete sretni u sadašnjosti i sigurni u budućnosti, da čuvate svoj ponos i dostojanstvo”, rekao je Ugljanin.

(Bnv)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles