8. Maj 2017

Cijena kvadrata stana u centru Novog Pazara kreće se od 850 do 1.100 eura, u zavisnosti da li je u pitanju nova ili starija izgradnja stambenog objekta.

Suvlasnik AG Nekretnine Sead Hadžić rekao je radiju Sto plus da se na periferiji ovog grada može pazariti potpuno sređen i uknjižen stan po cijeni od 630 do 800 eura po kvadratnom metru.

„Potražnja za kupovinom stanova je na nivou prošlogodišnje, jer se tržište zasitilo. Cijene stagniraju već neko vrijeme, a neminovno je da za godinu ili dve dodje do njihovog pada. Na taj način će cijena kvadrata u Novom Pazaru postati realna, jer je trenutno ovo treći ili četvrti grad u Srbiji po cijenama nekretnina, odmah iza Beograda i Novog Sada”, rekao je Hadžić.

Prema nezvaničnim podacima u ovom gradu se trenutno gradi ili je u procesu izgradnje oko 1.500 novih stanova, što može takodje uticati na pad cijena nekretnina.

„Poslednjih godina se koncept življenja prilično promijenio, jer kupci traže manje stanove ili male nezavisne jedinice. Primećujemo slabu potražnju za velikim kućama, prosto izumire prodaja takvih nekretnina”, ističe Hadžić.

On je dodao da se cijena kvadrata poslovnog prostora u centru ovog grada trenutno kreće od 2.500 do 5.000 eura po kvadratnom metru.

Izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles