10. Novembar 2017

Dva i po mjeseca je prošlo od najave da počinje izgradnja kružnog toka u Novom Pazaru.

Iako su predstavnici Novog Pazara u prethodna dva mjeseca nekoliko puta najavljivali da će izgradnja kružnog toka kod Opšte bolnice u Novom Pazaru “početi za nekoliko dana”, Radiju Sto plus u “Novi Pazar putu” rečeno je da je početak radova neizvjestan i da čeka reviziju projekta.

“Novi Pazar put” pobijedila je na tenderu za izgradnju kružnog toka na raskrsnici ulica Veljka Vlahovića, Višegradske, Marka Kraljevića, Hadžet i Generala Živkovića, ;ponudom od 4,4 miliona dinara bez, odnosno 5,3 miliona dinara sa porezom na dodatu vrijednost (PDV). 

Ugovor sa lokalnom samoupravom su potpisali 24. avgusta, ali radove ni poslije dva i po mjeseca nisu počeli. 

“Mi smo bili spremni da počnemo radove, ali projekat ne zadovoljava uslove na terenu i mislim da se trenutno traži novo projektno rješenje. Da li je revizija projekta započeta i šta se dešava sa tom dokumentacijom zna lokalna samouprava”, rečeno je Radiju Sto plus u kompaniji. 

Koordinator za projekte u Gradskoj upravi Ćeho Nikšić rekao je Radiju Sto plus da izgradnja kružnog toka čeka pripremu terena i izmeštanje stubova sa elektro, telefonskom i instalacijama kablovskih operatera. 

“Projekat za izgradnju kružnog toga nije uzeo u obzir ovo i još neke saobraćajne elemente koje čine projekat zaokruženim. Zbog toga sam ga ja, kao koordinator, poslao na razmatranje Institutu za puteve u Beogradu koji će izvršiti reviziju”, kazao je Nikšić. 

On nije želio da licitira kada će izgradnja kružnog toka početi i koliko će biti potrebno vremena za reviziju projekta. 

“Nema potrebe za žurbom i nikad nije kasno, pa i na proljeće da počne. Ako se čekalo 50 godina, bolje sačekati i ići na sigurno nego promašiti investiciju”, dodao je Nikšić. 

Izgradnja kružnog toka trebalo bi da traje 25 radnih dana, a njenim završetkom biće rasterećena jedna od najopterećenijih raskrsnica u Novom Pazaru.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles