9. Septembar 2017

Da bi se izbjegle dnevne saobraćajne gužve, od ponedjeljka u Prvomajskoj ulici počinje noćno odvoženje smeća.

Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” apeluje na stanovnike pomenute ulice da obezbede odgovarajuće higijensko tipske posude, koje bi trebalo da budu dostupne dežurnim ekipama.

Noćno odvoženje smeća, kao novu praksu Gradska čistoća uvodi od ponedjeljka na inicijativu građana, medija i nevladinih organizacija, a eksperimentalna faza počinje u jednoj od najfrekfentnijih ulica, Prvomajskoj.

“Na taj način ćemo, koliko-toliko uticati na manje zagušenje u saobraćaju, izbjećićemo sve one jutarnje gužve a i nama će to odgovarati jer građani će morati u narednom periodu da obezbijede odgovarajuće posude koje mogu preko noći da ostanu ispred vrata”, kaže direktor JKP “Gradska čistoća” Emin Omerović.

Omerovića ističe da nedostatak odgovarajućih higijensko-tipskih posuda i zaključana kapija su ono što može biti problem u realizaciji noćnog odvoženja smeća. Organizaciono, novi režim može funkcionisat bez problema u periodu od marta do decembra i u ostalim frekventnijim ulicama.

“Ako to uspije u Prvomajskoj, a nadam se da hoće, proširićemo tu praksu i na ostale frekventne ulice; obavezno Rifata Burdževića, kao i neke u nas

(Rtvnp-SANA)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles