24. Novembar 2017

U Novoj Varoši uskoro će početi izgradnja savremenog tržnog centra koji će se prostirati na površini od oko 3000 metara kvadratnih. Investicija vredna 590 hiljada evra biće finasirana najvećim delom od strane Evropske unije.

I ako je predsednik opštine Radosav Vasiljević potpisao u Ministarstvu finansija ugovor sa Evropskom komisijom, namenjen za izgradnju tržnog centra na Branoševcu još krajem maja meseca, zbog komplikovane zakonske procedure izgradnja još uvek nije počela, očekuje se da krene tokom idućeg meseca odnosno onda kada inženjeri završe projekat za izvođenje radova.

Tržni centar će se graditi na Branoševcu neposredno uz magistralni put. Projekat koji je podržao Evropski PROGRES sa 385 hiljada evra, predviđa izgradnju i kompletno opremanje lokala koji će se dalje putem licitacije izdavati zaiteresovanim privrednicima. Ipak, građani poučeni nekim ranijim iskustvima skeptično gledaju na najavu izgradnje ovog biznis centra.

– Broj stanovnika se iz dana u dan u našoj opštini smanjuje, Varoš polako postaje selo. Ne znam kome grade tržni centar – kaže jedan Novovarošanin ne želeći da mu spomenemo ime.

Ima i onih koji misle da će završetak investicije doprineti razvoju turizma u opštini, ali i pre svega ulepšati grad za razliku od zidina koji ga ruže.

– Mislim da je izgradnja tržnog centra dobar potez. Napokon da se rešimo zidina sa kojima se turisti sretnu pre nego što stignu na Zlatar – priča jedna Novovarošanka.

Unapređenje privrede, posebno privatnog preduzetništva, kao i privlačenje investitora prioriteti su rukovodstva koje upravlja gradom podno Zlatara. Predsednik opštine Radosav Vasiljević kaže da je izvođač radova za izgradnju tržnog centra izabran i da će biti uveden u posao čim stigne projekat za izvođenje radova, a on bi trebalo da bude završen pre kraja ovog meseca.

Prvi čovek opštine Rade Vasiljević, foto: www.ppmedia.rs

– U tom projektu mora da postoji sve, da se precizira šta će biti ugrađeno, od temelja pa do krova. Tačno se mora znati koji će parket biti ugrađen, stolarija, plafon i bukvalno svi drugi detalji. Projekat bi trebalo da bude završen za nekoliko dana i čim stigne uvešćemo izvođača radova u posao – uverava prvi čovek opštine Radosav Vasiljević i dodaje da se novac namenjen izgradnji tržnog centra nalazi na opštinskom računu.

Nakon kompletne realizacije ovog projekta koji bi trebalo da bude završen u roku od 18 meseci do posla će doći oko 60 Novovarošana.
PP Media

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles