16. Maj 2017

Kompanija “Novi Pazar – put” predala je najpovoljniju ponudu na tenderu Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta za sanaciju udarnih rupa na novopazarskim ulicama i ovo javno preduzeće je predložilo da se sa njima potpiše ugovor, saznaje radio Sto plus.

Ovo preduzeće ponudilo je da saniranje oštećenja na 158 gradskih ulica, koja su se pojavila tokom zimskih mjeseci, obavi za 1.969.600 dinara bez poreza na dodatu vrijednost.

Kao i na prvom tenderu, za ovaj posao prijavila se i firma “Složna braća” iz Nove Varoši, ali je njihova ponuda od 3.515.600 dinara bila nepovoljnija od novopazarske kompanije.

Zanimljivo je da su obe firme na ponovljenom tenderu za isti posao tražile znatno manje novca. Tako je “Novi Pazar – put” za krpljenje rupa na novopazarskim ulicama u prvom navratu tražio četiri puta više nego na drugom tenderu, dok su “Složna braća” na novom tenderu ponudila da posao odrade duplo jeftinije.

Podsjećamo da je na prvom tenderu pobijedila novovaroška kompanija “Složna braća” koja je ponudila da radove na sanaciji novopazarskih ulica odradi za 6,2 miliona dinara, preko dva miliona dinara jeftinije nego “Novi Pazar – put”.

Međutim, ova kompanija se žalila Komisiji za zaštitu prava zbog sumnje da je tenderska dokumentacija “Složne braće” neispravna.

Komisija je žalbu “Novi Pazar – puta” prihvatila i javnu nabavku poništila.

Izvor: radiostoplus.com

(sandzacke.rs)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles