15. Maj 2018

Kako smo prije izvjesnog vremena objavili, iza vijesti da se rukovodstvo grada Novog Pazara odlučilo da gradjanima za Dan grada pokloni 2 500 sadnica jabuke krila se velika pronevjera budžetskih sredstava građana Novog Pazara, gdje je nestalo 1910 sadnica u režiji ključnog čovjeka za ove poslove Nihada Hasanovića koji se iako kao odbornik Skupštine grada Novog Pazara sada pojavljuje i u ulozi pomoćnika gradonačelnika sto je u suprotnosti sa Zakonom o državnoj upravi i lokalnoj samoupravi u dijelu koji se odnosi na nespojivost pozicija u parlamentu i izvrsnoj vlasti.

Kao potvrda tačnosti ove informacije dolazi još jedna u nizu, gdje nam izvor iz SDP-a javlja da je to samo vrh ledenog brijega.

Ove sadnice kao i nekoliko hiljada sadnica tuje koliko je u zadnjih nekoliko godina naručeno, navodno za zasađivanje po ulicama Novog Pazara, a osim nekoliko istih ostale nikada nisu ni stigle u Novi Pazar, “odbornik u Skupštini grada Novog Pazara i pomoćnik gradonačelnika” Nihad Hasanovic realizuje u saradnji sa formom “Rasadnik Lepo-polje” iz Ljiga.

Već duži niz godina, grad Novi Pazar fiktivno nabavlja sadnice od ove firme prvo preko bivšeg direktora preduzeća “Čistoća” Hivza Škrijelja, koji nakon smjene i udaljavanja od gradske kase u sumnjivi posao sa ovom firmom ubacuje Hasanovića.

Tolike su razmjere pronevjere budžetskih sredstava, tvrdi nas izvor, da su se i jedan i drugi, i Škrijelj i Hasanović, iako su navodno samo imali mjesečnu platu, obogatili da jedan gradi svoju privatnu zgradu dok Hasanović kupuje nekretnine po Sarajevu i crnogorskom primirju.

Sadnice tuje u Novom Pazaru i neki drugim mjestima u Srbiji koštaju po 10 € dok ih je grad Novi Pazar, preko Hasanovića i firme iz Ljiga nabavljao za 30 do 40 € po komadu, tako da se kratka budžeta mjeri stotinama hiljada eura.

Isti izvor navodi da se prethodna afera sa junicama kada je u pitanju bivše rukovodstvo grada Novog Pazara, gdje Hasanović bio umiješan također sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i koordinatora za poljoprivredu, završila tako sto je policija u Novom Pazaru utvrdila da je bilo pronevjere novca budžetskih korisnika ali da je “neko u Beogradu” zaustavio dalju istragu.

Malverzacije i za Dan grada – istraga u toku?

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles