11. April 2017

Teško stanje u Općoj bolnici u Priboju. Treba renovirati gotovo svaki Odjel, ali i promijeniti osvjetljenje rađeno još 70-tih godina prošlog stoljeća. Ono što posebno brine je nedostatak medicinskih sestara.

Iz Opće bolnice u Priboju odlaze kadrovi. Ljekari prvenstveno u velike gradove posebno za beograd i Užice. U posljednje vrijeme mnogo medicinskih sestara odlazi u inozemstvo zbog boljih primanja.

“Ja sam ovih dana pročitao da je naše Ministarstvo obećalo i vjerujem da će tako biti da će u ovoj godini primiti dvije hiljade medicinskih radnika. Od toga će jedan mali broj sigurno doći i do Priboja. Ima na birou i mladih koji su i vrijedni a prošli su staž kod nas i mi ih poznajemo.” kaže Dragan Pjevčević, direktor Opće bolnice u Priboju.

 

Trenutno rade četiri smjenske sestre, kao i nekoliko njih u ambulantama. Na mjesto onih koje su otišle, niko nije došao.

“Fakat je da nam treba. Treba kolegice s odmora i da iskoriste se slobodni dani da bi pružili pacijentima maksimum treba da budemo i odmorne i skoncentrirane kao u svakom poslu pogotovo kad se radi s ljudima.” ističe medicinska sestra Brankica Stikić.

Pored problema s kadrovima, treba renovirati gotovo svaki odjel Opće bolnice u Priboju, promijeniti dotrajalu rasvjetu, kao i vodovodne instalacije. Za krečenje Ministarstvo odobrilo tri miliona što je prema riječima direktora trenutno i najvažnije.

SANA – A.Sofić

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles