26. Juli 2017

Objekat koji je na placu potpredsjednika vlade Rafeta Husovića nelegalno sagrađen Uprava za inspekcijske poslove još neće rušiti, iako je rješenje o rušenju pravosnažno i konačno.

Objekat iza katoličke crkve u Štoju kod Ulcinja gradio je Edin Husović, na placu svog brata Rafeta, pomoćnika premijera za regionalni razvoj Rafeta Husovića.

Iz Uprave za inspekcijske poslove “Vijestima” je potvrđeno da je rješenje o rušenju postalo pravosnažno i konačno i da će Ministarstvo održivog razvoja uskoro raspisati tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za administrativno izvršenje rješenja.

Na pitanje “Vijesti” kada će zgrada biti uklonjena, odgovoreno je “da će tender biti raspisan shodno raspoloživim sredstvima i planiranoj dinamici za rušenje nelagalno sagrađenih objekata u Ulcinju, za koje su već donijeta pravosnažna rješenja”.

Oni su istakli da je protiv investitora Edina Husovića podnijeta krivična prijava zbog divlje gradnje.

U objektu Husovića na Velikoj plaži trenutno nema nikoga, niti se izvode bilo kakvi radovi.

Sekretar za urbanizam Mustafa Gorana potvrdio je “Vijestima” da tom sekretarijatu ni Edin ni Rafet Husović nijesu podnosili zahtjev za gradnju na katastarskoj parceli 3195/20 KO Donji Štoj.

Inspektori zaštite prostora donijeli su rješenje o rušenju br. 1303/2-98/12 početkom juna 2012, ali ono tada iako pravosnažno, nije bilo konačno zbog upravnog postupka koji je bio u toku.

Husovićev brat, koji je tada živio i radio u Njemačkoj, bez dozvole je podigao objekat velikih gabarita na parceli koja pripada njegovom bratu, tadašnjem ministru bez portfelja.

Husović, predsjednik Bošnjačke stranke priznao je da je objekat počeo bez dozvole, navodeći da su radovi obustavljeni 2008. godine.

On je tada rekao da do građevinske dozvole nijesu mogli doći zbog nerazumijevanja lokalnih vlasti, i da se od tada na placu ništa ne radi.

I tada je “Vijestima” u opštinskoj upravi rečeno da Husovići nijesu podnosili nikakav zahtjev za izdavanje dozvole, jer za taj dio grada i nema detaljnog plana.

“Vijesti” duže od pet dana nijesu mogle stupiti u kontakt sa Husovićem. On je bio nedostupan na telefonski broj poznat redakciji.

Potpredsjednik vlade nije odgovorio na pitanja novinara poslata krajem prošle sedmice na službeni mejl.

“Vijesti” su Husovića pitale da li će sugerisati bratu da sam poruši objekat, ili će eventualno on to uraditi i kao potpredsjednik vlade i predsjednik BS dati primjer građanima kako se daje lični doprinos u borbi protiv divlje gradnje.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles