28. Februar 2017

Image result for Nehumano ponašanje lekara

Jučer oko 11 h sam poveo dijete na sistematski kod očnog ljekara. Očni ljekar je neka bahata i azgina Danijela. Vratila je dosta djece za sutra. Nije htjela da pregleda. Na vratima ne piše ni od kad ni do kad niti bilo kakav red. Radno vrijeme joj je kako smo saznali do 13 h.

Počela je da viče po hodniku i na roditelje. Opšta nekultura. Ja nisam htio da se vratim i još jedan čovjek. On je otišao da se zali načelniku ali bez uspjeha. Onda sam ja nazvao direktora koji je bio na sastanku, kako kaže njegova sekretarica.

Onda sam joj rekao da ću zvati ministarstvo. Kad je to čula onda me je spojila sa glavnom sestrom. Glavna sestra je počela malo da brani doktorku kako je pregledala 85 djece i da dođemo sutra u 8 h. Rekao sam joj ako neće ona da riješi problem onda ću zvati ministarstvo. Rekla je da nazovem za 2 minuta. Nazvao sam i rekla je ako ne htjedne da vas primi dođite da podnesete tužbu.

Doktorka je izletjela napolje i viknula “Neću vas pregledat pa šta god da bude. Sestre koje su bile sa njom pozvali su naše dvoje djece i one izvršile pregled. Jedna od njih je ostala da plaće zbog doktorkinog ponašanja i bahatosti. Čak je svojim nastupom prepala neku djecu koja nisu smjela reći da li vide ili ne vide brojeve koji se pokazuju, pa roditelji nisu sigurni da li im je dijete zdravo ili nije.

Ovo vam pišem jer ovo se dešava i ljudi se ponižavaju. Također budite uporni za svoje pravo i zovite nadležne i rukovodioce da intervenišu, pa ako oni neće onda zovite i ministarstvo neka oni reaguju da se ova muka makne  i olakša ovom narodu. Neko je ostavio razne obaveze da bi dijete mogao taj dan dovesti na sistematski pregled, a oni maltretiraju neke ljude čak i po 3 dana. Ovaj bahatluk je kod pojedinaca koji remete harmoniju i red u zdravstvu. Lično znam mnogo dobrih ljekara ali ovo je prevršilo mjeru.

 
 
 Autor: Edis Pačariz
 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles