10. Juni 2017

Rekonstrukcija Gimnazije i Tehničke škole u Tutinu, kao i Doma za lica mentalno ometena u razvoju, trebalo bi da počne narednog mjeseca, rečeno je danas tokom posjete predstavnika Kancelarije za javna ulaganja iz Beograda, koja će finansirati ove radove.

Pomoćnik direktora ove ustanove Zoran Dizdarević rekao je radiju Sto plus da je izvršena posljednja kontrola projektno- tehničke dokumentacije pred zvanični početak radova, prenosi radio Sto plus.

“Administrativni dio projekta je gotov i blizu smo raspisivanja javne nabavke, tako da uskoro možemo očekivati i početak radova na rekonstrukciji ovih objekata”, rekao je Dizdarević.

Kancelarija za javna ulaganja finansiraće obnovu 234 objekta u javnoj svojini na teritoriji Republike Srbije, a u opštini Tutin planirana je i obnova gradskih osnovnih škola “Rifat Burdžović Tršo” i “Vuk Karadžić”.

Izvor: radiostoplus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles