9. Januar 2018
 
 
00:00
00:11

U kasnim večernjim satima prethodne noći u Prijepolju je izvršen napad i premetačina na prostorije Stranke pravde i pomirenja. 

Ulazna vrata i staklo na njima je polomljeno, načinjena je materijalna šteta unutar glavne prostorije. 

Na licu mjesta šef odborničke grupe te stranke u Prijepolju Samir Tandir, kao i koalicioni partner iz Nove Srbije, član opštinskog vijeća Milan Gačević.

U izjavi za medije poručeno je da nikakvi napadi, bilo da su medijske, verbalne ili fizičke prirode neće ih skrenuti sa kursa borbe protiv kriminala i politike određenih, kako ih nazivaju, tajkuna koji su bili na čelu Prijepolja prethodnih 12 godina.

Milan Gačević je ovom prilikom poručio da  njegova stranka, on i cijela koalicija u Prijepolju sastavljena od autentičnih predstavnika srpskog i bošnjačkog naroda daju punu podršku radu i djelovanju akademika muftije Muamera Zukorlića i predstavnika stranke na čijem je čelu.

Svaki napad na prostorije SPP-a je napad i na Novu Srbiju, svaki napad na predstavnike te stranke je i napad na sve nas iz vladajuće koalicije u Prijepolju. Tome će se stati na kraj, jer naša politika najavila novu kulturu u djelovanju”, navodi Gačević.

Tandir je ovom prilikom poručio da je ovo podstrek da se borba protiv zla u Prijepolju koje je haralo prethodnu deceniju dodatno pojača, te da ovo više nisu 90-te godine kada svako može raditi šta hoće.

Pozivam sve da još više suzbijemo redove u ovoj borbi, da ostanemo jedinstveni i jaki kao i do sada. Želim da se zahvalim volonterima SPP-a koji su odmah sanirali štetu i evo tek je podne, a sva je šteta sređena. Ovim putem bih pohvalio i brzu reakciju ovdašnje policije, koja je počinioca privela pred lice pravde. Neka znaju svi da ovo više nisu 90-te godine i da niko više neće smjeti pokušati da učini nešto slično ovome”, poručio je Tandir.

Iz Mup-a rekli da će javnost biti obaviještena saopštenjem.
SANA – Hamza Škrijelj

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles