1. August 2017

Nakon izvještaja Sandžak TV o katastrofalnom stanju pješačkog mosta kod Hamama i pritiska javnosti Gradska uprava Novog Pazara raspisala je tender za izbor izvođača radova na njegovoj sanaciji.

Kamena obloga stepeništa i ravnog dijela mosta dodatno je propala nakon prošle zime, a dotrajali su i drveni dijelovi mosta poput rukohvata i dekorativnih elemenata.

Sanacija ovog objekta će obuhvatiti potpuno uklanjanje kamene obloge i njeno zamjenjivanje štokovanim i poliranim mermernim pločama, promjenu hidroizolacije i zamjenu dotrajalih dasaka novim, od čamovine.

Lokalna samouprava je za finansiranje ovih radova izdvojila 1,2 miliona dinara, a ovaj tender je u plan javnih nabavki za ovu godinu dodat tek prije desetak dana.

Rok za dostavljanje ponuda je 8. avgust do 12 časova, a otvaranje pristiglih ponuda obaviće se 15 minuta kasnije. Na tenderu će pobijediti kompanija sa najnižom ponuđenom cenom.

U tenderskoj dokumentaciji nije navedeno koliko će sanacija trajati.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles