13. Novembar 2017

Udruženje žena Merjem iz Tutina je se u subotu sa sabah namaza uputilo putem Sarajeva. Aktivistice udruženja u pratnji prof. Selme i Remka Džemic, boravile su dva dana u Sarajevu. 

Pored šetnje Sarajevom, obilaska, džamija, centra kralja Fahda, medrese, organizirale su se i napravile halku Kur'ana, u Begovoj dzamiji.

U subotu veče upriličeno je i zajdničko druženje uz posluženje u medresi, gdje je prof. Remka Džemić održala kratko predavanje na temu: Snaga dove, istekavši da su i one putnici, a to je kategorija koju Poslanik, alejhisselam, spominje da im Alah dove ne odbija, te da iskoriste tu blagodat na ovom putovanju.

U nedelju, nakon doručka i šetnje Sarajevom, bila je posjeta centu kralja Fahda, gdje je nakon namaza, prof. Selma Džemić istakla bitnost prijateljstva u ime Allaha i istakla opasnost odabira društva koje poziva na zlo. Ekskurzija je protekla u najboljem redu, pune lijepih utisaka grupa djevojaka iz udruženja se vratila svom mjestu.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles