30. Juni 2017

Na prvoj sjednici novoizabrane Vlade Srbije razriješeni su dužnosti svi državni sekretari među kojima su i Meho Mahmutović iz Sandžačke demokratske partije (SDP), kao i Edin Zećirović i Zaim Redžepović iz Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZ Sandžaka).

Njih trojica su na dužnost državnih sekretara postavljena početkom oktobra prošle godine, Mahmutović u Ministarstvu zdravlja, Zećirović u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a Redžepović u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je SDP podržala novu Vladu na čelu sa Anom Brnabić, Mahmutović će najvjerovatnije ponovo biti postavljen za državnog sekretara.

Sa druge strane, još uvijek je neizvjesno učešće BDZ Sandžaka u izvršnoj vlasti jer su njihovi predstavnici u Skupštini Srbije bili odsutni prilikom glasanja za izbor nove Vlade.

Svi sekretari su po automatizmu razrijeseni kao i ministri. Ali ostaju i dalje na poslu u tehnickom sastavu, dok se opet ne imenuju ili izaberu novi.

Izvor: radiostoplus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles