1. Mart 2017

U prepunoj Sali Kulturnog centra u Novome Pazaru 28. 2. 2017. godine održan je III Kongres Mladih Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka. Kongresu je prisustvovalo više od hiljadu delegata iz svih sandžačkih gradova.

Mladi BDZ na svom III kongresu usvojili su Deklaraciju Mladih koja sadrži sedamnaest članova.

107-17-1107-17-2107-17-3

Uz obraćanje koodinatora mladih iz svih gradova i visokih funkcionera Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, posebnu pozornost prisutnih izazvalo je obraćanje lidera ove partije narodnog poslanika muftije Muamera Zukorlića.

Zukorlić je istakao kvalitet organizacije III Kongresa Mladih BDZ Sandžaka, posebno naglašavajući važnost Deklaracije koju su usvojili i kao svoj političko-civilizacijski manifest ponudili čovječanstvu. Kvalitet ove Deklaracije je što podjednako tretira duhovne, moralne i ljudske vrijednosti pojedinca i zajednice kao i njihovu odlučnost da dostojanstveno  manifestiraju zahtjeve i delegiraju probleme čije rješavanje će doprinijeti zdravom ambijentu u kome mladi imaju šansu za svijetlu budućnost.

viber image4

viber imageviber image1viber image2viber image5viber image6viber image7viber image8viber image9viber image10viber image11viber image12viber image13viber image14

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles