11. Mart 2017

Muhović: Sjednica zakazana na nelegalan i nelegitiman način

Predsjednik Skupštine u Petnjici i šef Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Adnan Muhović najavio je da će, ukoliko ga lokalna Skupština smijeni, njegova partija raskinuti koaliciju sa DPS-om u Petnjici.

“Ako dođe do smjene, naš generalni stav kao BSCG je da raskidamo koaliciju sa DPS-om u Petnjici”, kazao je Muhović Antena M, komentarišući to što je sjednica na kojoj bi trebalo da se glasa o njegovoj smjeni zakazana za 17. mart. 

Kaže da je sjednica kojom će predsjedavati Erol Muratović iz DPS-a zakazana na nelegalan i nelegitiman način.

“Ipak doći ću na tu sjednicu da suprotstavimo naše stavove podnosiocima inicijative. DPS, gdje god može da napravi vlast bez Bošnjačke stranke, to radi i ima vrlo opasnu želju da BS u lokalnim upravama zamijeni Socijaldemokratama, gdje god je to moguće. Zbog toga očekujem reakciju odbora BS-a u Glavnom gradu, Baru i Pljevljima”, dodaje on. 

Na pitanje da prokomenatriše to što su podnosioci inicijative ubijeđeni da će biti razriješen sa funkcije, Muhović poručuje: 

“Evo da vidimo! To je pitanje koje je preneseno na centrale naših partija i vidjećemo što će biti. Oni su sigurni 100 posto, ali ja im poručujem da ne budu”, zaključio je Muhović. 

Podsjetimo, danas je predsjednik Opštinskog odbora DPS-a u Petnjici Mehmed Adrović kazao za ovaj portal da će sjednica na kojoj će se raspravljati o smjeni Muhovića biti održana 17. marta, te da je ubijeđen da će Muhović biti razriješen.

Inicijativu za Muhovićevu smjenu početkom februara potpisalo je 19 odbornika, 15 iz redova DPS-a i po dva iz SDP-a i SD-a. 

To su uradili jer smatraju da Muhović nije poštovao skupštinski Poslovnik, kao i zbog izjava o Njegošu, kojima je, kako su istakli, narušio multietnički sklad.

(rtcg)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles