29. Juni 2017

Narodni poslanici BDZ Sandžaka, muftija Muamer Zukorlic i Dr. Jahja Fehratović nisu podržali Anu Brnabić za premijerku Srbije u skladu sa obećanjima koje su ranije dali.

Gostujući u Ramazanskom programu Sandžak TV, narodni poslanik muftija Muamer Zukorlić, na pitanje da iznese svoj stav o novoizabranom mandataru za sastav Vlade Ani Brnabić, kazao je:

“Mi smo ušli u partnerstvo sa Srpskom naprednom strankom Aleksandra Vučića sa vrlo jasnim programom, načelima i principima oko kojih smo se saglasili i na kojima sarađujemo.

Ni tada to nije značilo da se slažemo u svim segmentima politike njegove stranke i njega lično. Postigli smo saglasnost oko nečega i naše partnerstvo se odnosi na to nešto. Na sve ostalo se ne odnosi.

Oko tih tačaka oko kojih smo se saglasili nema tačka afirmacija gej orjentacije ili afirmacija anti-porodičnih vrijednosti. To znači da mi u tom segmentu nećemo učestvovati. Vjerujem da će se saradnja po ovim ostvarenim dogovorima i pitanjima nastaviti. Sve ostalo je nešto o čemu se možemo izjašnjavati sa raznih aspekata.

Javnosti je poznato da i prije politike i sada u politici, ja sam spreman na razne dnevno-političke, taktičke, stilske kompromise, ali, na kompromise na račun duhovnih i moralnih principa nikada neću pristati.”

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles