23. Juni 2018

 

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji izvodi radove na obnovi Arap džamije u Novom Pazaru, jednom od najstarijih objekata u tom gradu. Upitan da prokomentariše to što je Gradska uprava Novog Pazara predala zahtjev za preuzimanje obnove Arap džamije, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić kazao da se Gradska uprava treba baviti svojim a ne njihovom poslom.

Muftija Dudić tvrdi da obnova džamije neće ugroziti njen status. Smatra i da je upitna uloga Republičkog zavoda kada je u pitanju briga o džamijama koje su pod njihovom zaštitom.

“Ja govorim o džamijama koje su bile u ruševnom stanju, u jako teško stanju u prethodnom periodu niko ih nije zaštitio, niko ih nije pomogao. Sada kada pokušavamo da vratimo pravi ugled i izgled Arap džamije sada su se pojavili nekakvi stručnjaci i dušebrižnici” kaže muftija Dudić.

Islamska zajednica će poštovati sve procedure tokom obnove

Predsjednik Mešihata istakao i da će Islamska zajednica će poštovati sve procedure tokom obnove, te da im je Republički zavod prije pet godina izdao uslove za rekonstrukciju Arap džamije. 

SKANDALOZNO – Ljajićevi predali zahtjev za preuzimanje obnove Arap džamije!

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles