12. Septembar 2017

Priboj – U okviru programa praćenja i kontrole zdravlja ženske populacije, Planom Ministarstva zdravlja predviđeno je da u Domu zdravlja Priboj, posle četiri godine, ponovo bude stacioniran mobilni mamograf Kliničkog centra Niš, radi prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Mamografije će se obavljati od 11. septembra. Mobilni mamograf biće stacioniran na platou ispred Doma zdravlja Priboj.

Prema rasporedu rada, snimanja će se obavljati u terminu od 08, 00 do 14,30 časova, radnim danima i subotom.
Pozivaju se žene od 50 do 69 godina starosti da u tom periodu urade mamografiju u cilju prevencije bolesti. Na mamografiju mogu doći i žene druge starosne dobi ukoliko im je lekar izdao uput za mamografiju. Za žene od 50 do 69 godina nije potreban uput za snimanje, već samo zdravstvena knjižica koja ne mora biti overena.

U cilju bolje organizacije rada pregled se može zakazati radnim danom u periodu od 08, 00 do 13 sati na telefon 033/ 2451-587.

Mobilni mamograf biće u Priboju najmanje mesec dana, pa i duže ukoliko se bude ukazala potreba.

Glas zapadne Srbije

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles