6. August 2018

U prostorijama Doma omladine održana redovna sjednica skupštine grada Novog Pazara. Na sjednici će se raspravljati o tri tačke. 37 odbornika raspravljat će danas. Mirsad Đerlek podnio je odluku o prestanku funkcije zamjenika skupštine.

O validnosti rada govorio Odbornik SPP-a dr. Admir Muratović koji se javio za riječ zbog povrede poslovnika, ističući da se treba podnijeti izvještaj zbog čega je gospodin Đerlek podnio ostavku, osvrnuo se i naglasio da Nihad Hasanović radi i kao Odbornik i kao pomoćnik gradonačelnika,

Zapisnik sa prethodne sjednice usvojen sa 31. glasom ZA i jednim glasom protiv.

Izbor zamjenika predsjednika skupštine dopunska je tačka i o njoj će se raspravljati, a ona će sa izmjenama biti prva, ispred već ustanovljene tri tačke.

Prva tačka “Izbor zamjenika za predsjednika skupštine” podrazumijevala je da se predloži odbornik iz SDP-a. Kandidat je Fahrudin Đekić, a glasanje je izvršeno anonimno. Rezultati glasanja su sljedeći: komisija je utvrdila je da je za izbor Fahrudin Đekića glasao 31. Odbornik.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles