28. Juli 2017

Ministar prosvjete Mladen Šarčević sastao se jučer sa delegacijom Bošnjačkog nacionalnog vijeća kako bi se za novu školsku godinu obezbijedili nedostajući udžbenici na bosanskom, ali i riješili sporni termini u udžbenicima.

Rešenje za nastalu situaciju, kako se dodaje u saopštenju Ministarstva, pronađeno je i u dogovoru da se određeni, sporni termini u udžbenicima, rješavaju uz pomoć viših instanci – Skupštine i Vlade Srbije.

“Dogovoreno je da se pripremi novi Aneks Memoranduma, kojim će se obezbijediti rješavanje spornih pitanja vezanih za štampanje odobrenih dodataka udžbenicima prirode i društva, istorije, likovne kulture i muzičke kulture, tako što će biti omogućeno sa se svaki od tih dodataka štampa kao posebna knjiga pošto dobije pozitivnu stručnu ocjenu Zavoda”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Sva tri potpisnika Memoranduma i Aneksa na sastanku su se složila da se obaveze preuzete potpisivanjem, moraju ispoštovati.

U razgovoru sa Šerčevićem učestvovala je delegacija na čelu sa potpredsjednikom Vijeća, Esadom Džudžom, državni sekretar Anamarija Viček, direktor Zavoda za udžbenike, Dragoljub Kojčić, direktor izdavačkog sektora Milorad Marjanović i urednik u Zavodu za izdanja na bosanskom jeziku Vesna Pajević.

U skladu sa Memorandumom o saradnji u oblasti izdavanja udžbenika na bosanskom jeziku i pismu, koji su potpisali Ministarstvo prosvjete, “Zavod za udžbenike“ i Bošnjačko nacionalno vijeće, Ministarstvo se obavezalo da koordinira i prati aktivnosti na realizaciji Memoranduma i Aneksa.

(Agencije)

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles