9. Maj 2018

Opštini Priboj odobrena su novčana sredstva u iznosu od 8.910.000,00 dinara za sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za „Rekonstrukciju i dogradnju postrojenja za prečišćavanje vode za piće „Mihajlovac”“. Sredstva su odobrena od strane Ministarstva privrede Republike Srbije, a po javnom pozivu koji je bio raspisan za ooštine i gradove.

Sredstva u iznosu od 8.910.000,00 din biće iskorišćena za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za „Rekonstrukciju i dogradnju postrojenja za prečišćavanje vode za piće „Mihajlovac”“, odnosno za Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, Idejno rešenje i Projekat za građevinsku dozvolu. U narednim danima biće raspisana i javna nabavka.

Ovaj vid podrške lokalnim samoupravama od strane Ministarstva privrede, od velikog značaja i predstavlja dobru osnovu za pripremu kvalitetnih projekata i zato Ministarstvo, u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2018. godini, sa 143 miliona dinara nastavlja da, u zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

PP Media

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles