3. Novembar 2017

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu demantovalo je večeras da je na sastanku resornog ministra Branka Ružića sa predsjednikom BNV Sulejmanom Ugljaninom prije nekoliko dana bilo riječi o političkim pitanjima.

“Apsolutno demantujemo tvrdnje da je na sastanku ministra Branka Ružića i Sulejmana Ugljanina bilo riječi o navedenim političkim pitanjima koja se odnose na autonomiju Sandžaka ili bilo čega drugog što bi moglo da čak ukaže na tendenciju narušavanja ustavnog poretka Republike Srbije”, saopštio je MDULS.

Kako navode MDULS se u okviru svojih nadležnosti može baviti isključivo unapređenjem položaja i prava pripadnika nacionalnih manjina kroz zakonska rješenja i aktivnosti predviđenim u Akcionom planu za poglavlje 23 i to u oblasti obrazovanja, kulture, medija i očuvanja tradicije.

“Upravo je ovo i ministar Ružić izneo Sulejmanu Ugljaninu na sastanku”, saopštilo je ministarstvo.

Naime, Ugljanin je danas zatražio od nadležnih državnih organa da raspišu izbore za teritorijalnu autonomiju Sandzaka, te “povlačenje srpske policije, vojske i tajnih službi, kao i srpskih pravosudnih organa” iz te oblasti.

O ovim zahtjevima obavestio je, pisanim i usmenim putem, kaže, predsjednicu vlade i nadležnog ministra.

(sandzacke.rs)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles