9. Februar 2017

Oko 47 odsto građana Srbije ima pozitivan stav o migrantima, a oko 60 odsto saosjeća sa njima, pokazuju rezultati istraživanja o stavovima građana o migrantima, rezultati su danas predstavljenog istraživanja.

Direktor agencije ProPoziva Marko Lazović rekao je da u opštinama sa centrima za smještaj azilanata raste nepovjerenje prema migrantima, osim kod stanovnika dvije sandžačke i jedne opštine sa juga Srbije.

“Najpozitivnije mišljenje o migrantima imaju stanovnici Tutina, Sjenice i Preševa, koji imaju i najviše kontakata sa migrantnima. U povećanju pozitivnog stava u te tri opštine određenu ulogu ima i vjerska komponenta”, rekao je Lazović.

Polovina ispitanika u Srbiji smatra da su migranti miroljubivi, oko 51 odsto brine da će im migranti prenijeti neke bolesti, od kriminala ili terorističkih napada zbog prisustva migranta se boji 37 odsto ljudi, dok oko tri odsto izjavljuje da ima se migranti “gade” ili “ne mogu da ih gledaju”.

(Beta)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles