6. Juli 2017

Načelnik Školske uprave u Novom Pazaru Mensur Memić rekao je danas da će, ukoliko se utvrde nepravilnosti u njegovom radu tokom polaganja male mature, podnijeti ostavku.

“Ne znam da li je neko od nastavnika tokom polaganja uradio nešto van propisa, jer meni nisu prijavljene primjedbe. Ako se utvrde propusti, neko treba da odgovara”, rekao je Memić za radio Sto plus.

On je rekao i da je u toku provera testova uzetih iz 12 škola.

“Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja utvrdiće da li je bilo prepisivanja na testu”, dodao je načelnik Školske uprave Novog Pazara.

Aktiv direktora osnovnih škola iz Novog Pazara prethodno je saopštio da je polaganje male mature bilo u skladu sa Stručnim uputstvom za sprovođenje završnog ispita.

Ministar prosvjete Mladen Šarčević pre par dana najavio je vanrednu inspekciju u 28 škola Srbije, uglavnom sa juga, zbog nerealno visokih rezultata koji su svršeni osnovci postigli prilikom polaganja završne mature.

On je najavio da će, ukoliko se utvrdi da je bilo neregularnosti, smijeniti načelnike školskih uprava i direktore škola.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles