2. Oktobar 2017

Trojica nepoznatih razbojnika prerušena u policajce više od dva mjeseca 2011. godine pljačkali su i ubijali ljude u selu Bare kod Sjenice!

Noću su upadali u kuće starih, maltretirali ih i otimali, a jedan slučaj se završio ubistvom mještanina Huseina Derdemeza (71). Policija ni do danas nije ušla u trag razbojnicima.

Husein Derdemez (71) je preminuo u užičkoj bolnici, najverovatnije od posljedica maltretiranja i batina kada je grupa razbojnika prerušena u policajce upala u njegovu kuću u kojoj je živio sa suprugom Emom. Prema pisanju medija razbojnici su tada iz kuće odnijeli oko 1.800 eura i nešto dinara.

“Oni su uveče gledali televiziju, kada im je neko zalupao na vrata. Lupao je dva do tri puta. Njihov pas, koji je bio vezan, non-stop je lajao. Vrata su bila zaključana, pošto su se prethodnih dana dešavali upadi u kuće. Ema je oprezno prišla vratima i pitala ko je. Čuo se glas koji je rekao: ‘Policija, otvaraj!’ i lupali su još pet puta. Ona je polako otvorila, a za to vreme joj je prišao i Husein. Kako je otvorila, Huseina su udarili pjesnicom u glavu. Pao je na zemlju i počeli su da ga šutiraju nogama po telu i glavi. Ema je preklinjala da ih ne biju, dala im je sav novac. Međutim, i nju su udarili više puta. Kada su pošli uzeli su im mobilne telefone, najvjerovatnije da ne bi mogli da odmah zovu policiju. Nakon odlaska razbojnika, nesrećna žena je zvala komšije, koje su odmah pozvale policiju. I Husein i ona su prebačeni u užičku bolnicu. Ema, iako je imala modrice po glavi, nije htjela da ostane u bolnici. On je ostao, ali nažalost, iako je došao svijesti, preminuo je u bolnici”, rekao je o maltretiranju bračnog para njihov poznanik.

On je dodao da je Ema razbojnike opisala kao policajce, to jest da su bili u uniformi policajaca, da su za pojasom imali pištolje i nešto nalik noževima, i da su imali maske na glavama. Ni ona ni Husein nisu čuli nikakav automobil da se približava kući, te se pretpostavlja da su kola parkirali podalje od kuće.

Policija još uvijek vodi istragu i traga za počiniocima.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles