4. August 2017

Sekretar Planinarskog kluba Sandžak iz Novog Pazara Mehmed Šarenkapić najavio da će članovi tog kluba i ove godine biti deo Memorijala Safeta Mavrića Ćaka i da će tradicionalni letnji uspon na Hajlu startovati sutra u planinarskom domu na Mokroj Gori.

“Tradicionalna transferzala u dužini od oko 46 kilometara biće organizovana deseti put. Ide se pograničnim područjem, prilično nepristupačnim i nenaseljenim. Biće to prava avantura za ljubitelje prirode i planinarenja”, rekao je Šarenkapić.

Osim novopazarskih planinara, učesnici uspona biće i njihove kolega iz Rožaja.

“Sarađujemo godinama, tako će biti i ovog puta. Uspon će imati sedam učesnika, ranije je bilo i više, ali godišnji odmori učinili su svoje”, pojasnio je Šarenkapić.

On je naglasio da se u klubu trude da edukuju nove generacije planinara.

“Decu vaspitavamo da zavole prirodu i planinarenje, koliko im je to zabavno i interesantno. Mislim da ćemo uskoro imati nove generacije dobrih planinara”, naveo je Šarenkapić.

Planinarska transferzala podeljena je u dve etape. U petak je na programu deonica od Mokre Gore do Kule, a uspon će biti nastavljen dan kasnije rutom od Kule do podnožja Hajle, planine na kojoj je Mavrić tragično izgubio život 6. januara 1997. godine.

(rtvnp)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles